Почетак Корпоративна одговорност Туризам Успешно пословање хотела „Језеро“ на Борском језеру

Успешно пословање хотела „Језеро“ на Борском језеру

3 друго читање
0
0
1,385

Странци постају стални гости 

 

Од 20 хиљада ноћења у хотелу „Језеро“ у 2014. години скоро половина су страни туристи, највише из Румуније, Бугарске и Италије. – Задовољни хотелом, услугом, садржајима и околином, стални гости из Србије, Румуније, Бугарске и Италије већ резервисали место за Дан заљубљених, Дан жена и дочек Нове 2016. године
Успешно пословање хотела „Језеро“ на Борском језеруБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – Велика улагања током прошле године не само у уређење хотела, хотелског комплекса, Борског језера и околине – вишеструко су се исплатила хотелу „Језеро“ у власништву Рударско-топионичарског басена Бор. Иако је 2014. година за туризам била тешка (због поплава и лошег времена многи туристи отказивали су резервације), хотел „Језеро“ остварио је 20 хиљада ноћења, што је незнатно више него претходне године. За хотел се чуло и ван граница Србије, па је скоро половина гостију била из иностранства.
Нисмо имали агресивну рекламу, али за наш хотел се чује и у земљи и у иностранству по препоруци гостију и посредством нашег сајта и „Фејсбука“. Највише наших гостију из иностранства су из Румуније, Бугарске и Италије. Задовољни су хотелском услугом, садржајима и околином и већ су резервисали место за Дан заљубљених, Дан жена и дочек Нове 2016. године – каже управница хотела „Језеро“ Милица Миловановић.

Улагање и штедња
У 2014. години хотел „Језеро“ на Борском језеру много је уложио у сам хотел и околину хотелског комплекса. Између осталог, асфалтирана је и осветљена пешачка стаза, уређени спортски терени, засађено дрвеће и цвеће, изграђен камин у холу хотела… При крају је изградња тениских терена, па се преговара са тениским клубовима да се припремају у хотелу на Борском језеру.
У 2015. години, осим агресивније рекламне кампање, хотел „Језеро“ планира да смањи трошкове, па ће, ради уштеде топлотне и електричне енергије, бити постављени соларни панели и термалне пумпе.
У хотелу већ неколико месеци (од августа прошле године) борави група од 33 Кинеза који су ангажовани на пословима у Бору. Са њима је и куварица која за њих припрема јела кинеске кухиње. Одушевљени боравком у хотелу и природом, иако пре доласка у Бор нису ни чули за Борско језеро – кажу да ће у Кини ширити причу о српском (борском) гостопримству и лепоти природе. У хотелу остају до краја фебруара. Да су и два дана боравка у хотелу „Језеро“ довољна да се поново дође, потврђује и прича гостију из Румуније који су гости хотела били средином јануара:
Угостили смо тим-билдинг запослених у три хотела у бањи Говора у Румунији који сваке године организују слично дружење. Први пут су били у нашем хотелу и толико се одушевили, храном, услугом, садржајима и околином да су обећали да ће долазити поново. Успоставили смо сарадњу не само са њима него и са румунском туристичком агенцијом за организоване посете туриста из Румуније – преноси утиске гостију Милица Миловановић.
Крајем прошле године Хотел „Језеро“ успоставио је сарадњу и са бугарском туристичком агенцијом „Yubim“, па је Нову 2015. годину на Борском језеру дочекало више од сто гостију из Бугарске:
Задовољни су и гости и представници њихове туристичке организације, па су нас позвали да у фебруару будемо њихови гости на сајму туризма у Софији. Имаћемо прилику да посетиоцима сајма и осталим бугарским туристичким агенцијама представимо наш хотел и наше туристичке могућности. За госте из Бугарске, али и за сталне госте из Србије, Румуније и Италије, већ је уговорен боравак у нашем хотелу за Дан заљубљених, Дан жена, као и за дочек Нове 2016. године – задовољна је посетом иностраних гостију управница Милица Миловановић.
Тако добре пословне резултате у прошлој и почетком ове године хотел „Језеро“ на Борском језеру постигао је готово без рекламе. Када гости углавном од пријатеља сазнају да хотел опет (после десетогодишње паузе) добро ради, одушеве се и поново долазе. Зато ће менаџмент хотела ове године побољшати рекламу како би на Борском језеру било још више гостију.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…