Почетак Корпоративна одговорност Туризам Промоција инвалидског спорта

Промоција инвалидског спорта

0 друго читање
0
0
1,203

Хотел „Језеро“ домаћин спортистима параплегичарима Србије

 

Више од сто такмичара из 15 клубова широм Србије одушевљено боравком у хотелу „Језеро“ и условима за такмичење на теренима у Бору и на Борском језеру
Хотел "Језеро" домаћин спортистима параплегичарима СрбијеБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – Бор и хотел „Језеро“ на Борском језеру први пут су били домаћини спортистима са инвалидитетом на 23. Републичким спортским играма параплегичара и квадриплегичара Србије од 14. до 16. септембра. Учествовало је више од сто такмичара из 15 клубова широм Србије у атлетици, стоном тенису, стрељаштву, шаху и пикаду. Циљ организатора, Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, јесте да на овај начин промовише спорт и активно учешће особа са инвалидитетом у друштвеном животу заједнице.
Бор је био домаћин Републичких спортских игара параплегичара и квадриплегичара Србије јер су организатор и спонзор овог такмичења препознали одличне услове смештаја и боравка у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.

Ове године смо одлучили да дођемо у источну Србију како бисмо и у овом делу наше земље промовисали инвалидски спорт. На Борском језеру имамо приступачан хотел у коме нам услови одговарају. Ове године игре организујемо под покровитељством Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, а спонзор нам је компанија СЕНИ која производи ортопедска помагала за особе са инвалидитетом. Не само да имамо одличне услове у хотелу „Језеро“ него смо и добро примљени у Бору и имамо само речи хвале – истакао је председник Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије Михајло Пајевић.
Из редова Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије потекли су светски рекордери и прваци у стрељаштву, атлетици и стоном тенису, а у овој години чланови овог Савеза освојили су и бројне награде на домаћим и међународним такмичењима.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…