Почетак Култура 75. рођендан најстаријих фабричких новина у земљи и три четврт века информисања у Бору:

75. рођендан најстаријих фабричких новина у земљи и три четврт века информисања у Бору:

0 друго читање
0
0
484

„Колективу“ додељена специјална награда Привредне коморе Србије

Последње у низу признања „Колективу“ је, баш уочи 1. новембра, стигло из Београда. Привредна комора Србије му је, као најстаријем привредном листу, за 75 година пословања доделила специјалну награду. – Током свих ових година лист је награђен Орденом Републике са бронзаним венцем, а редакција је добила и Велику повељу Удружења новинара Србије, Златну плакету Мајданпека, Октобарску награду Бора, Повељу ослобођења града, Повељу и Плакету Већа Савеза синдиката Србије, награду „Инжењер Шистек“, Повељу „Капетан Миша Анастасијевић“
БОР
. – Да ли сте знали да је лист „Колектив“ био једино средство информисања у Бору више од 20 година? Да ли сте знали да је лист „Колектив“ најстарије фабричко гласило у ондашњој великој Југославији? Да ли сте знали да је лист „Колектив“ 1977. године Јосип Броз Тито одликовао Оредном Републике са бронзаним венцем? Да ли сте знали да је лист „Колектив“ од 1947. до данас добио 11 великих признања?
Прошло је тачно 75 година откако је са разгласне станице у Бору најављен излазак из штампе првог броја листа „Колектив“. Од тог 1. новембра 1947. године до данас одштампано је 2.347 бројева у тиражу од 22 милиона примерака. Написано је више од 260.000 новинарских текстова илустрованих са преко 26.000 фотографија.
Уређивачки оријентисан на производне планове и све што прати њихово остваривање, на рударе и металурге који се боре да то постигну, на стручњаке пред изазовима нових технологија, на младе таленте који треба да „носе“ компанију у новом столећу, „Колектив“ већ три четврт века настоји да прати и ту незаобилазну нит одрживе производње метала која ће им доносити хлеб, али неће отимати чист ваздух, воду и здравље. Прати и све бројније акције друштвено одговорне компаније која је, сем пристојних зарада за преко 6.100 запослених, донела Бору и Мајданпеку још много тога што живот у њима поново чини достојним човека у новом миленијуму.
Тиражом од 1.500 примерака „Колектив“ је усмерен на сваког четвртог радника у компанији Србија Зиђин Копер. Притом настоји да, пре свега, представи димензију њиховог учешћа у креирању садашњости и будућности компаније, бољег стандарда, бољег упознавања а и бољег разумевања са мешовитим српско-кинеским пословодством.
О томе да ли је и у којој мери „Колектив“ успешан у мисији која каткад уме да делује као немогућа, у прилог говоре бројне награде које је добијао током свих ових година. Поменимо да је лист награђен Орденом Републике са бронзаним венцем, а редакција је добила и Велику повељу Удружења новинара Србије, Златну плакету Мајданпека, Октобарску награду Бора, Повељу ослобођења града, Повељу и Плакету Већа Савеза синдиката Србије, награду „Инжењер Шистек“, Повељу „Капетан Миша Анастасијевић“.
Последње у низу признања „Колективу“ је, баш уочи 75. рођендана, стигло из Београда. Привредна комора Србије му је, као најстаријем привредном листу, за 75 година пословања доделила специјалну награду.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …